hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Premier Lig'de herkes Liverpool'a çalıştı

    Premier Ligde herkes Liverpoola çalıştı
    expand

    İngiltere Premier Lig'in 15. haftasında lider Arsenal'in yanı sıra Chelsea, Manchester City ve Manchester United puan kaybederken, West Ham'ı 4-1 yenen Liverpool, haftanın en karlı takımı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son üç haftayı hiç gol yemeden rakip fileleri 7 kez havalandırarak 9 puanla kapatan lider Arsenal, sahasında Everton ile puanları paylaştı.

    "Topçular", ilk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 80. dakikasında Mesut Özil'in golüyle 1-0 öne geçti. Konuk ekip, bu golden 4 dakika sonra Deulofeu ile eşitliği yakalarken, iki takım haftayı birer puanla kapadı.

    Sezon başında Real Madrid'den transfer edilen Mesut Özil, ligde forma giydiği 12 maçta 4 gol attı, 6 asist yaptı. Arsenal, rakiplerinin de puan kaybetmesiyle aradaki puan farkını korudu ve 35 puanla liderliğini sürdürdü.

    West Ham United'ı sahasında 4-1 yenen Liverpool, puan cetvelinde yeniden ikinci sıraya yükseldi. Demel'in kendi kalesine attığı golle soyunma odasına 1-0 önde giden "Kırmızılar", ikinci yarıda Sakho, Suarez ve O'Brien'in (kendi kalesine) golleriyle farka gitti. Norwich City'e çarşamba günü 4 gol atan Uruguaylı yıldız Suarez, West Ham karşısında da fileleri havalandırmayı başardı.
     
    Geriye düştüğü maçta Schüerrle'nin golüyle beraberliği yakalayan Chelsea, 90. dakikada Assaidi'nin golüne engel olamadı ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Liverpool ile aynı puana sahip Londra temsilcisi, averajla üçüncü sıraya geriledi.

    Son 3 haftada Cardiff City ve Tottenham ile berabere kalan, Everton'a yenilen Manchester United, bu hafta da sahasında Newcastle United'a mağlup olmaktan kurtulamadı. 61. dakikada Cabaye ile galibiyete uzanan Newcastle United, 40 yıl sonra Old Trafford Stadı'nda "Kırmızı Şeytanlar"ı yenme başarısını gösterdi.

    Şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerden Manchester City ise Agüero'nun golüyle öne geçtiği karşılaşmada, Southampton ile 1-1 berabere kaldı. Evsahibi ekibin golünü Osvaldo kaydetti.

    Gol krallığı yarışında Liverpoollu Suarez 14 golle lider durumda bulunuyor. Bu futbolcuyu 12 golle Sergio Agüero (Manchester City), 9 golle Daniel Sturridge (Liverpool), 8 golle Aaron Ramsey (Arsenal), Romelu Lukaku (Everton), Wayne Rooney (Manchester United) ve Loic Remy (Newcastle United) izliyor.

    Fulham - Aston Villa: 2 - 0
    Crystal Palace - Cardiff City: 2 - 0
    Sunderland - Tottenham Hotspur: 1 - 2
    West Bromwich - Norwich City: 0 - 2

    - Gelecek haftanın programı

    14 Aralık Cumartesi:
    Manchester City-Arsenal
    Cardiff-West Bromwich
    Chelsea-Crystal Palace
    Everton-Fulham
    Newcastle-Southampton
    West Ham-Sunderland
    Hull-Stoke

    15 Aralık Pazar:
    Aston Villa-Manchester United
    Norwich-Swansea
    Tottenham-Liverpool.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow